DYKAL TARİHÇESİ

DYKAL TARİHÇESİ

  OKULUMUZUN TARİHİ GELİŞİMİ

       Okulumuz 2005-2006 Eğitim ve Öğretim yılında Yılmazlar İlköğretim Okulu binasının üst katında 2 şube ile eğitim ve öğretim faaliyetine başladı.

       Binanın bir koridorunda 1 masa ve 2 sandalye ile kayıtların yapıldığı ilk yılımızda malzeme, eğitim öğretim yardımcıları, idareci ve öğretmen kadrosu yetersizlikleri gerek Bakanlığımızın yardımları gerekse hayırseverler ve velilerin duyarlılığıyla asgari düzeye indirilmeye çalışıldı.1. yılımızda 60 kontenjanı bulunan okulumuz 37 öğrenci , 1 kurucu müdür ve 4 öğretmen kadrosu ile kısıtlı imkanlara rağmen sıcak bir aile ortamı yaratılarak mevcut sorunları aşmaya çalıştı.1.yılımızda ilk işimiz okulumuza bir kütüphane kazandırmak oldu.Aynı yıl sene sonunda 2 saat süreli 9 skeçten oluşan İngilizce tiyatro gösterisiyle okul olma hüviyetine ilk adım atıldı.

       2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci sayımız 70'e ulaşırken öğretmen kadrosunda ne yazık ki bir değişiklik olmadı. Bu yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın malzeme desteğiyle biraz daha yol kat ettik.

       3. yılımızda (2007-2008) öğretmen kadromuz 12'ye , öğrenci sayımızın 109'a ulaşması bizleri mutlu ederken okulumuzda sadece 1 Müdür Vekilinin olması, Müdür Yardımcısı anlamında sıkıntı yarattı.

       4 yıllık eğitim ve öğretimden sonra hedefi üniversitelere öğrenci yetiştirmek olan okulumuz, bu yılı hem nicel hem de nitelik açısından ayağa kalkma ve büyüme yılı ilan etti.

      Okul binamızın yapılması için büyük mücadeleler verildi. İlçemize sayısız okul kazandıran hayırsever işadamı Kazım Yılmaz yeni okul binamızı yapmaya karar verdi ve yer tahsisi yapıldı.

           Hayırsever  işadamı Kazım Yılmaz'ın yaptırdığı yeni okul binamızın yapımına 2009 yılında başlanmış olup,  Eylül 2010'da  teslim edillmiştir.2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren eğitim-öğretim yeni binamızda sürmektedir.

23.01.2023 264